Ruitschade

Een sterretje in uw voorruit of ruitschade?

Dat is vervelend, zeker als deze zich precies in uw gezichtsveld bevindt. Door onder andere temperatuurwisselingen kan een ster gemakkelijk een barst worden. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar levert ook een reëel veiligheidsrisico op. De effectiviteit van de kooiconstructie en airbags zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de voorruit van uw auto. Tijdig repareren is daarom erg belangrijk.
Bij ruitschade kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met ons opnemen. Het is ook raadzaam om direct de preventiesticker van uw verzekeringsmaatschappij op de beschadiging te plakken. Dit voorkomt dat vocht zich in de breuk nestelt, waardoor de beschadiging vrijwel onzichtbaar gerepareerd kan worden. 

Wij proberen altijd eerst of we de voorruit kunnen repareren, vervangen kan altijd nog. Bij een voorruitschade kijken we eerst naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 1 Euro muntstuk, dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter, dan moet de voorruit vervangen worden. Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glad afgewerkt. De beschadiging wordt bijna onzichtbaar en u heeft grotere schade en kosten weten te voorkomen.