Facebook Twitter LinkedIn
Bel direct voor een afspraak:
0413 - 367 556

Over Hurkmans Autoschade

 

“Ik geniet nog iedere dag”

Het is alweer ruim 40 jaar geleden dat Gerard Hurkmans voor het eerst de deuren van zijn eigen onderneming openzwaaide. In 1974 verruilde hij zijn baan in loondienst voor een bestaan als zelfstandig ondernemer. Dat die stap de juiste was, bleek al snel. In korte tijd werd Hurkmans Autoschade een begrip in de regio en nu, ruim 40 jaar later, geniet eigenaar Gerard nog steeds van zijn werk. Het jubileum van zijn bedrijf heeft hij in 2014 samen met zijn klanten gevierd d.m.v. diverse leuke acties.

"Ik weet nog goed hoe ik in dit vak belandde", vertelt Gerard Hurkmans. "Ik was 17 toen ik mijn eerste schadeauto herstelde. Ik werkte bij een bedrijf in Veghel en kreeg het eerste halfjaar niet eens salaris. Toch is daar de liefde voor het vak ontstaan."

Sprong in het diepe

Sterker nog, dat was het begin van een lange en succesvolle carrière. Gerard werkte na zijn diensttijd nog enkele jaren in loondienst, maar startte kort daarna zijn eigen onderneming: Hurkmans Autoschade. "Een sprong in het diepe. Ik heb veel geleerd en heel veel uren gemaakt. Door vaak het hoofd te stoten werd ik steeds wijzer en ervarener. Na vier jaar vroeg de FOCWA me om lid te worden en een jaar later zat ik in de Raad van Afgevaardigden." Anno 2015 zit ik inmiddels alweer een paar jaar als bestuurslid in het bestuur van de Focwa voor de onafhankelijke schadeherstelbedrijven. Ik vertegenwoordig hierbij ca. 600 bedrijven. Daarnaast heb ik sinds april 2015 plaatsgenomen in het Algemeen Bestuur van de Focwa.

Eerlijkheid en kwaliteit

Inmiddels is Hurkmans Autoschade, waar naast Gerard en partner Simone Slui nog vier collega's werken, niet meer weg te denken uit Veghel en omgeving. Verzekeraars én klanten geven Hurkmans keer op keer uitstekende rapportcijfers en nog nooit ontving Hurkmans een klacht naar aanleiding van schadeherstel. "Wij zijn aanpakkers, wat wij doen, doen we goed. Daarnaast is communicatie met de klant heel belangrijk. Behulpzaamheid, eerlijkheid en kwaliteit, dat zijn de belangrijkste zaken in ons werk."

Tiptop in orde

De allereerste klant die Hurkmans ooit verwelkomde, is Joop Bullens uit Uden. Joop, nog altijd trouwe klant, bevestigt de werkwijze die Gerard schetst. "Als consument zoek je altijd naar een bedrijf dat bij jou als persoon past. Bij Hurkmans heb ik dat gevoel. Het moet gewoon kloppen. Ik krijg mijn auto pas weer mee naar huis als hij écht helemaal tiptop in orde is. Welke persoon of welke auto hier ook op de stoep staat, Gerard en zijn mensen weten hoe ze ermee om moeten gaan."

Iedere dag genieten

In de branche van schadeherstelbedrijven is in de loop der jaren veel veranderd. Gerard maakte alle veranderingen mee, specialiseerde zich steeds weer in de nieuwste technieken, behaalde verschillende keurmerken (waaronder dat van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en investeert nog steeds veel in scholing en opleiding voor hem en zijn medewerkers. "Ik wil vooruit blijven kijken. Het aantal schades neemt door de technologische ontwikkelingen steeds verder af, maar daarvoor in de plaats maken we ons nieuwe disciplines eigen. Denk aan krassen uitpoetsen, koetswerk onderhouden, dashboardreparatie, wax-oyl behandelingen, noem maar op. En sinds oktober 2015 zijn we ook met autoverhuur gestart onder de noemer Autohopper. We merkten regelmatig dat hier toch ook echt behoefte aan was, vandaar dat we met deze formule zijn gestart en met succes. De passie voor mijn vak is er nog steeds. Ik geniet nog iedere dag van een auto die beschadigd binnenkomt en als nieuw weer de deur uitgaat."

Vertrouw bij schade en onderhoud volledig op ons vakmanschap