Facebook Twitter LinkedIn
Bel direct voor een afspraak:
0413 - 367 556

Stikstof in banden

U wilt uw banden laten bijvullen, maar wat is nou het beste: bijvullen met "gewone" lucht of met stikstof? Beide is mogelijk. Maar stikstof verdwijnt minder gemakkelijk uit de band, doordat het dikker is dan gewone lucht. Daarom is stikstof aanbevolen! Voor het bijvullen van uw banden kunt u direct en zonder afspraak bij ons terecht. Voor € 3,- per band vullen wij uw banden met stikstof.

bandenspanning Direct offerte aanvragen
Of bel 0413 - 367 556
voor een afspraak

Voordelen stikstof in banden

 • U verliest minder snel bandenspanning, een band gevuld met stikstof blijft langer op spanning dan een band met gewone lucht
 • U bespaart op brandstofkosten, een met stikstof gevulde band behoudt gemiddeld drie keer zolang de juiste spanning. Dit kan een brandstofbesparing van meer dan 5% opleveren.

Advies: controleer uw bandenspanning maandelijks.

U bandenspanning neemt van nature af. Daarom is het verstandig om de spanning regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren. Uw veiligheid en portemonnee hebben er baat bij!

 • Minder kans op een klapband
  De kan op een klapband is groter wanneer u langdurig op banden met een te lage spanning rijdt en u de banden vervolgens weer op spanning brengt.
 • Verkleinde kans op aquaplanning
  Bij een te lage bandenspanning is uw kans op aquaplanning groter. Dan is het deel van uw band dat in contact staat met de weg namelijk groter.
 • Langere levensduur van uw banden
  Is de spanning 0.5 bar lager dan voorgeschreven? Dan neemt de levensduur van de band met ongeveer 20% af: de banden gaan zo'n 8.000 km minder lang mee.

Kortom: rijden met de juiste bandenspanning is veiliger én voordeliger. U vindt de juiste spanning voor uw banden in het instructieboekje van uw auto.

 

 

Vertrouw bij schade en onderhoud volledig op ons vakmanschap