Facebook Twitter LinkedIn
Bel direct voor een afspraak:
0413 - 367 556

Waarom airco onderhoud nodig?

Airco service: voorkom nare geurtjes!

aircofoto Direct offerte aanvragen
Of bel 0413 - 367 556
voor een afspraak

Periodiek onderhoud van de airco van uw auto verlengt de levensduur. De airco houdt de lucht in uw auto fris en zorgt voor meer rijplezier. Zo rijdt u veilig en comfortabel naar uw werk, naar uw vakantieadres of naar welke andere bestemming dan ook.

Autoschade Hurkmans onderhoudt en repareert uw auto-airco, of het nu gaat om uw privéauto of om een compleet wagenpark van een groot bedrijf. Met onze airco service houdt u uw airco in topconditie! Zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat gebeurt altijd op een moment als het u niet uitkomt.

Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld 10% koudemiddel. Dit middel zorg, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan er ernstige schade aan het systeem ontstaan.

De airco-onderhoudsbeurt bestaat uit:
- controle van de airco-installatie 
- legen systeem
- vacumeren
- lektest
- druktest
- diagnose stellen bij storingen 
- hervullen met koudemiddel en olie 
- evt. levering van onderdelen 
- afgifte van een certificaat

Tips gebruik airco van uw auto:

Met onze tips kunt u energie besparen en uw airco in goede conditie houden. Koel een erg warme auto eerst met open ramen en deuren, zodat de meeste warmte kan vervliegen. Schakel de airco vijf minuten voor aankomst uit: zo beperkt u condensvorming en daarmee de kans op schimmel. Zet uw airco minimaal eens per week tien minuten aan, ook in de winter. Dit voorkomt lekkages door uitdroging en nare luchtjes door stilstand. Ten slotte: laat uw airco jaarlijks controleren!         

 

Vertrouw bij schade en onderhoud volledig op ons vakmanschap