Facebook Twitter LinkedIn
Bel direct voor een afspraak:
0413 - 367 556

Autoruitschade

Sterreparatie of autoruit vervangen?

ruitschade2 Direct offerte aanvragen
Of bel 0413 - 367 556
voor een afspraak

Eerst repareren, dan pas vervangen
Een ster in uw voorruit? Dat is vervelend, zeker als deze zich precies in uw gezichtsveld bevindt. Door onder andere temperatuurwisselingen kan een ster gemakkelijk een barst worden. Dit brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar levert ook een reëel veiligheidsrisico op. De effectiviteit van de kooiconstructie en airbags zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van de voorruit van uw auto. Tijdig repareren is daarom erg belangrijk.
Bij ruitschade kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met ons opnemen. Het is ook raadzaam om direct de preventiesticker van uw verzekeringsmaatschappij op de beschadiging te plakken. Dit voorkomt dat vocht zich in de breuk nestelt, waardoor de beschadiging vrijwel onzichtbaar gerepareerd kan worden. 

Reparatie mogelijk?
Wij proberen altijd eerst of we de voorruit kunnen repareren, vervangen kan altijd nog. Bij een voorruitschade kijken we eerst naar de omvang en de soort beschadiging. Is het sterretje niet groter dan een 2 Euro muntstuk (2,6 cm doorsnede), dan kan de beschadiging vrijwel altijd perfect gerepareerd worden. Is de beschadiging groter, dan moet de voorruit vervangen worden. Na het zorgvuldig verwijderen van vocht en lucht in de beschadiging wordt er, onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in de beschadiging gebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV licht uitgehard waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Met een speciale polish wordt tot slot het inslagpunt vervolgens keurig glad afgewerkt. De beschadiging wordt bijna onzichtbaar en u heeft grotere schade en kosten weten te voorkomen.

Eisen APK keuring
Een scheur in de voorruit is toegestaan wanneer deze het zicht niet belemmert en niet vertakt is.

Kosten
Een sterreparatie hoeft u helemaal niet veel te kosten. Indien u goed verzekerd bent kunt u de sterreparatie zelfs vaak gratis laten uitvoeren.

voorbeelden steenslagschades

Vertrouw bij schade en onderhoud volledig op ons vakmanschap